Dette blogger jeg om..

2009 (52) 2010 (88) 2011 (46) 2012 (2) 2013 (1) Alt mulig annet... (38) Award (3) Barn (22) Bikini (2) Eget design (6) Farging (1) Frodo (2) Garn (9) Give-away (7) Gullkorn (1) Hage (3) Hekling (8) Hodeplagg (24) Hullmønster (14) Interiør (18) Jul (9) Julegavealong 2011 (8) Kalender (5) Kjole (4) Kos (5) Ny start (1) Nålefilting (2) Oppskrift (22) Ord (8) Overkropp (17) På føttene (25) På hendene (11) Rundt halsen (32) Sitteunderlag (3) Strikking (104) Toving (10) Utfordring (4) Wow.. (1)

lørdag 20. februar 2010

Hvorfor vi gjøre det vi gjør

Ja, hvorfor gjør vi det vi gjør? Blogger, altså?

(en liten samling blogg-headere..)

Jeg ante ingenting om blogger og blogging for inntil ca. 2 år siden, da en venninne fortalte at hun blogget.
"Om hva da?", spurte jeg.
"Om med og hva jeg driver med, selvfølgelig!", svarte hun. Hun er forfatter og skriver vel nok som det er, tenkte jeg...
Så fikk jeg høre om en kollega som blogget, og hun blogget om håndarbeid.
Jøss, går det an, da? Hmm...

En stund senere begynte jeg og ta opp strikketråden igjen (dere tok den!? *smiler*), og tanken om å lage min egen håndarbeids-blogg streifet meg noen ganger.
Men hver gang spurte jeg meg selv "Hvem vil være interessert i å se/lese om hva jeg tenker, tror og lager?"
Risikosport! Tenk om ingen leser bloggen min?? Tenk om ingen er interessert?

Men, hvem lager jeg egentlig bloggen for? Jo, meg selv! Kun egoistiske motiv! Å lage noe JEG liker, utforme det på MIN måte, fortelle ting fra MITT perspektiv.
Noen ganger (de fleste, faktisk) er det terapi!

Derfor tok jeg sjansen, og hoppet ut i det. Og det er jeg kjempeglad for. Daglig blir jeg inspirert av andres tanker og arbeider; og er jeg heldig, kanske inspirerer jeg noen der ute, også :-)

Jeg er nysgjerrig av natur, og vil bli kjempeglad om du forteller hvorfor DU begynte å blogge! og hva du blogger om... :-)

6 kommentarer:

duBedåre sa...

Hei, hyggelig å lese litt om deg!

Jeg begynte å blogge fordi jeg hadde lest andres blogger en stund og henta masse inspirasjon, og syns rett og slett det var på tide å gi noe tilbake! For meg handler det mye om det - å kunne gi og få inspirasjon av hverandre. Og som deg, blogger jeg om håndarbeid...

Ha en fin og kreativ helg! (o:

Tovepia sa...

Jeg hadde nok de samme følelsene i starten og var redd for den store verden der ute;) Jeg trodde jeg skulle være en ren håndarbeidsblogg,men så dukket det opp opplevelser langs veien..Liker godt å fotografere, og den lysten har blitt bare større;)
Men oi, så mye inspirasjon jeg henter her inne!!
Ha ei flott helg og klem fra meg;)

Inger sa...

Tja - hvorfor blogger jeg egentlig? I begynnelsen var det mest en ren hobbyblogg og jeg hadde lyst til å vise frem deg jeg laget. Og jeg var livredd for at noen skulle kjenne meg igjen. Men etterhvert som bloggingen ble en del av livet mitt og jeg ble kjent med en del andre bloggere i rl, ble det med ett litt mer ufarlig. Jeg blogger fortsatt mest om håndarbeid, men det hender det sniker seg inn litt fra hverdagens gleder også (og jeg har til og med lagt ut bilde av meg selv;) Men noen ganger går jeg skikkelig lei og tenker på å gi opp hele bloggen - men etter en liten pause er jeg igang igjen. Og jeg syntes jo det er så koselig å lese andres blogger :)

Ha en fin helg videre!

Judith sa...

Interesant spørsmål! Og interessante svar.
Jeg tror jeg begynte fordi jeg var nysgjerig på meediet, hvordan det fungerte. Det tok lang tid før jeg fikk lesere, så lenge blogget jeg for meg selv og et par til. Greit nok det, men det ble jo enda morsommere da jeg begynte å få litt kommentarer og tilbakemeldinger.
Jeg bruker bloggen min også som oppslagsverk, går tilbake og sjekker masketall og garn og sånt, kjekt når jeg vanligvis strikker uten mønster. Og så bruker jeg bloggen til å legge inn lenker til det jeg er interessert i, gode ideeer, mønster, nettsider.

Stubbetufsa sa...

Jeg sluttet å jobbe, og jeg er interessert i folk. Håndarbeid har jeg alltid likt, men siden jeg hadde fått vondt i skuldrene og måtte slutte å veve, måtte jeg finne på noe annet.
Det ble bloggingen. Takk og pris, jeg kunne ha funnet på verre ting!
Og jeg husker at jeg var veldig på jakt etter andre bloggere. Jeg måtte begynne å prate med dem, så de skulle bli obs på meg! Ja! Hurra!

Tulip sa...

Hadde vært innom endel andre blogger, og syntes det ga masse inspirasjon. Derfor kastet jeg meg ut i det, kanskje egentlig uten å ha tenkt særlig igjennom det...men angrer ikke et sekund, selv om bloggingen kan ta en del tid!