Dette blogger jeg om..

2009 (52) 2010 (88) 2011 (46) 2012 (2) 2013 (1) Alt mulig annet... (38) Award (3) Barn (22) Bikini (2) Eget design (6) Farging (1) Frodo (2) Garn (9) Give-away (7) Gullkorn (1) Hage (3) Hekling (8) Hodeplagg (24) Hullmønster (14) Interiør (18) Jul (9) Julegavealong 2011 (8) Kalender (5) Kjole (4) Kos (5) Ny start (1) Nålefilting (2) Oppskrift (22) Ord (8) Overkropp (17) På føttene (25) På hendene (11) Rundt halsen (32) Sitteunderlag (3) Strikking (104) Toving (10) Utfordring (4) Wow.. (1)

lørdag 3. juli 2010

Bølgen

I våres var jeg innom på Mauds Garn på Skedsmo, og der hadde de utstilt en vest jeg likte. "Bølgen" ble den kalt. Skulle strikkes i ett stykke (det er ikke en ulempe :) ), litt fellinger og økinger for at det ikke skulle bli for kjedelig.Garn ble innkjøpt (Evilla 8/2 kunstgarn, farge lavendel). Garnet virket stivt og stikkete, men jeg tenkte det vil forsvinne i vask. Jeg fant fram oppskriften og oppdaget det det ikke var oppgitt strikkefasthet, bare garnmengde og pinnestørrelse. Jeg strikker vanligvis litt fastere enn det som er oppgitt, så jeg antok det ville bli det samme her. Gikk opp en 1/2 pinnestørrelse. Vel, her er resultatet:Slik ser den egentlig ut:Startet og strikke fra venstre side mot høyre. Litt om garnet: Det er stivt å strikke med, det blir litt bedre etter vask, men er ikke å anbefale rett på huden, det falmer i sola (kanskje det bare gjelder lavendelfargen...?), litt (for) ujevnt spunnet (tidvis veldig tynt, og tidvis veldig tykt). Kjennes ut som om det er godt "hold" i garnet, og at det ikke siger. Jeg brukte 282 g Evilla 8/2 kunstgarn som blir hele 1128 meter! Strikket på pinne 3 (kunne sikkert brukt 2,5). Strikkefastheten ble målt til 25 m/ 10 cm. Konklusjon: liker vesten! (selv om den er litt falmet). Har kjøpr mer 8/2 garnet, så det kan vel ikke være SÅ ille :-) Ønsker meg bare en ny sjalnål....

13 kommentarer:

ASK sa...

Kjempelekker vest da, og oppskriften var morsom!

Tovepia sa...

Det var ihvertfall en flott modell, så lekker ut med denne skråningen!
Ønsker deg ei flott helg og klem fra meg;)

Nitus sa...

Vesten ble skikkelig fin og du kler den jo så godt.
Ha ei fin helg.

Nina sa...

Vesten ble kjempefin :)
Klem

Tussi sa...

For en fin vest, og nydelig farge!
De må ha fantasien i orden, de som tenker ut sånne oppskrifter :)

STRIKKEMOR(O) sa...

Den blei veldig fin og kler deg godt!

Bergir sa...

Utrolig flott vest som satt veldig fint!

lena sa...

Det var en herlig vest i nydelig farge! Virket kjekk å strikke. Nå har jeg vært innom bloggen din og tittet litt for første gang - og jeg liker det jeg ser - så jeg linker deg i min jeg:)! Herlig lesing om te/vinfarging! det kommer til å bli prøvd!

Fidus sa...

Flott vest! Fikk litt lyst til å strikke denne jeg og, men må prøve å få litt av pinnene også, ikke bare på! Spennende med hakking av kluter, det blir sikkert flott!

Hilde C. sa...

Vesten ser kjempeflott ut :-)

Hanne sa...

Et stasplagg. Du er kjempefin i den nye vesten din :)
Pludrehanneklem

E.M. sa...

Kjempe fin vest. Hvordan kan man få tak i oppskriften? Kunne ikke se den på nettsiden deres.

Felisi sa...

Vesten ble flott, og størrelsen ser helt riktig ut, du kler den godt! Herlig farge også.

Takk for hyggelige ord til jubileet mitt, jeg tar med meg alt videre, så får vi se om det blir noen forbedring ;)