Dette blogger jeg om..

2009 (52) 2010 (88) 2011 (46) 2012 (2) 2013 (1) Alt mulig annet... (38) Award (3) Barn (22) Bikini (2) Eget design (6) Farging (1) Frodo (2) Garn (9) Give-away (7) Gullkorn (1) Hage (3) Hekling (8) Hodeplagg (24) Hullmønster (14) Interiør (18) Jul (9) Julegavealong 2011 (8) Kalender (5) Kjole (4) Kos (5) Ny start (1) Nålefilting (2) Oppskrift (22) Ord (8) Overkropp (17) På føttene (25) På hendene (11) Rundt halsen (32) Sitteunderlag (3) Strikking (104) Toving (10) Utfordring (4) Wow.. (1)

fredag 15. april 2011

May Mittens i april

I boken Knitter's Almanac for måneden mai, har Elizabeth Zimmermann publisert et vottemønster; vel egentlig 2 mønster (Norwegian mittens og Mitred mittens - begge Ravlery-lenker).

Hun mente det er best å strikke votter (og sikkert sokker også) i mai, da det ikke blir hastverksarbeid. Så er det jo greit med et strikketøy som ikke er stort og varmt...

Jeg er ikke stor på flerfarget strikk (dessuten holder jeg på med en jakke med bladmønster, så jeg har i-og-for-seg nok med det flerfargede prosjektet :-) ...) så de ble det Mitred Mittens.For leeeenge siden kjøpte jeg endel garn fra handpaintedyarn.com (anbefaler alle å sjekke ut den siden. Deilig garn til deilige priser!). Kjøpte både Baby Alpaca 4-ply og Lace Wool knitting yarn (som fortsatt ligger ubrukt i påvente av at jeg skal strikke jakke av det...)

Iallefall, disse vottene er strikket i Baby Alpaca, og er N Y D E L I G E!!

Både Saroyan og Travelling Woman er strikket i dette garnet.


Dette er også en del av Julegavesamstrikk 2011...

FAKTABOKS
Mønster: Mitred Mittens, E. Zimmermann
Pinne#: 3,5 mm
Garn: Baby Alpaca 4-ply fra handpaintedyarn.com
Vekt: 70 gram
Forbruk: 133 meter


God påske!

15 kommentarer:

Tovepia sa...

Dette var skikkelige vårvotter, og de høres og ser utrolig myke ut!
Her er det hyttetur imorgen, så litt ekstra pakking må til;)
Kos deg hele helga, klem fra meg;)

Vibekes lille grønne sa...

Fine votter og fargen passet godt til årstiden! Jeg har både boka og lace garn fra handpainted yarn, så kanskje jeg skal bruke det dobbelt på votter? Dine så så myke og gode ut! Ha en fin påske! :)

Snertne sneller og små nøster sa...

De så gode ut :-)

Kort og Søm sa...

Så fine votter du har strikket!
Nydelig farge :O)

Ulla-Bella sa...

Den boken kjøpte jeg også en gang akkurat på grunn av den oppskriften. Har ennå ikke prøvd å strikke dem, men kanskje mai er tiden:) Dine votter ble kjempefine:)

Synnøve sa...

Ikke dumme disse, nei! Smart å starte med votteproduksjonen såpass tidlig, det kan lønne seg! God påske!

Monstermønster sa...

Jeg har også merket meg det tipset hos Zimmermann, det er lurt å strikke votter mens man koser seg med det, ikke når man MÅÅÅÅ!

Nydelig farge!

Anita sa...

Herlig farge på disse vottene, har ikke prøvd meg på dettemønsteret enda, men boken ligger her, så det skal jeg jammen gjøre.

Når det gjelder oppskrift på de tå-opp sokkene, så har jeg ikke noen lenke å vise til. Oppskriften fant jeg i den sokke-boka jeg nettopp har kjøpt som jeg også skrev om i bloggen min. En fantastisk fin bok, faktisk som jeg anbefaler. Det var grundig beskrevet med gode tegninger, og mange fine mønster fulgte med. Jeg bestilte den via amazon.

God påske til deg :-))

Stubbetufsa sa...

De vottene likte jeg godt!!!
God helg!

Nina sa...

Kjempefine votter!
God påske :-)

ANNEPÅLANDET sa...

Fine votter!
Lurer på om det er Elizabeth Zimmermanns formel du har brukt på tunikaen under her også, mener den var omtrent sånn. Og tunikaen ble kjempefin!
Litt forsinket: Gratulerer med dagen. Og fortsatt god påske!

Marit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marit sa...

Flotte votter du har strikket.
Jeg har lagt ut pulsvanter jeg har strikket med garnet jeg fikk av deg.
Grønnfargen ble feil på bildet.
Ha en fortsatt fin påskehelg.

strikkedilla sa...

Flotte votter.

mimouna sa...

De vottene er ikke dumme nei, har strikket et par slike jeg også. Veldig enig med EZ, det er lurt å få slikt unna nå i mai. Da er de ferdige til bruk når kulden kommer tilbake.

Ha en super helg!